Prawda o gastronomii – czy warto stawiać na profesjonalne środki czystości dla gastronomii?

Gastronomia rządzi się swoimi prawami – zasady obowiązujące w zwykłej domowej kuchni nijak mają się do tego jakie zasady obowiązują w profesjonalnej gastronomii. Tę prawdę przekazuje nam między innymi Magda Gessler oraz inni profesjonalni kucharze posiadający swoje własne programy telewizyjne. Zobacz, co jest ważne w tej branży.

Profesjonalna kuchnia = profesjonalne środki czystości

Profesjonalna kuchnia to również profesjonalne środki czystości dla gastronomii. W Profesjonalnej kuchni Nie sposób używać zwykłych czyszczących środków. W każdej profesjonalnej kuchni powinno kłaść się nacisk przede wszystkim na zachowanie czystości i zasad bezpieczeństwa i higieny pracy. Nie do pomyślenia jest sytuacja, że właściciel restauracji narazi życie i zdrowie gości, bo nie dbało się o higienę i czystość w lokalu ani nie stawiało na profesjonalne środki czystości dla gastronomii.

Zadowolenie klienta to klucz do sukcesu

Zadowolenie gości jest dla każdego właściciela dobrem najważniejszym i najwyższą wartością. O to zabiega się każdego dnia, po to właśnie szkoli się personel. Jednak nawet najlepszy personel i Najmilsi kelnerzy nie pomogą osiągnąć sukcesu, jeżeli w kuchni nie będzie panował porządek i czystość. Mowa tutaj nie tylko o pozornym porządku i miłym zapachu przy wejściu do restauracji. Najważniejsze jest to co dzieje się w sercu każdej restauracji czyli na kuchni. To tam musi po prostu lśnić. A ten właśnie efekt lśnienia i i czystości trzeba osiągnąć poprzez stosowanie profesjonalnych środków czystości dla gastronomii. Nie można zakładać że jeżeli klient nie widzi wnętrza kuchni to nie ma wyobrażenia co może się tam dziać. Zazwyczaj klienci czyli goście doskonale wyczuwają Do jakiej restauracji przyszli i jakich standardów mogą się spodziewać. O zachowanie czystości na kuchni musi dbać przede wszystkim szef kuchni, ale to Właściciel restauracji kontroluje całość tego co dzieje się w jego obiekcie. Właściciel restauracji wymaga od swojego personelu zachowania określonych standardów. Zachowanie czystości i ładu jest nie tylko ważne dla gości restauracji, ale również dla personelu, dla szefa kuchni, kucharzy i kelnerów. Wiadomo że w miejscu w którym panuje ład i porządek pracuje się zdecydowanie lepiej. A to wpływa na lepsze efekty pracy.

Related posts